3 příspěvky Stránka 1 z 1
Uživatelský avatar
26. 5. 2016 11:49
Dobrý den,
koupila jsem si elektronickou cigaretu, ale vůbec mi nevyhovuje, je možné ji vrátit? Koupila jsem si ji přes internet, ale již jsem ji naplnila a použila.

Děkuji za názor
Lenka Nová
reklama
Dobrý den,

od kupní smlouvy můžete do 14 dnů od převzetí zásilky odstoupit, je potřeba zboží zaslat zpět a ani nemusí být nepoužité a zabalené. Problém je, že prodávající Vám může naúčtovat částku, kterou dá za uvedení cigarety do původního stavu a výši té částky (která může odpovídat i celé kupní ceně) Vám nikdo neodhadne předem... Mrkněte se také do "politiky" obchodníka a do smluvních podmínek, jestli tato zákonná úprava není obchodníkem nějak "změkčena" ve Váš prospěch - třeba se jedná o obchodníka, který si zakládá na dobrém jménu a udělá, co klientovi na očích vidí :)

Pěkný den,

Petra
Uživatelský avatar
13. 10. 2017 17:19
Neřekl bych, že je to tak otevřené možnosti, že vám prodejce natáhne o celou kupní cenu za to, že výrobek znova zabalí. V případě, že by to někdo zkoušel, tak to určitě chce prokonzultovat ČOI, případně pokud se vám nechce volat hned tam, tak můžete zkusit nějakou online právní poradnu. Pro představu třeba takovou. V obou případech určitě najdete nějakou možnost, jak se bránit. :)
Odpovědět
3 příspěvky Stránka 1 z 1
Zpět na „Právní poradna“