nastavení a zprovoznění WOL přes WAN

Vše co se týká sítí - konfigurace, wifi, pořízení aktivních prvků, kabelů, atd.

Moderátor: Hlavní moderátor

Ondra
Příspěvky: 5
Registrován: 10 čer 2018 14:46

nastavení a zprovoznění WOL přes WAN

Příspěvekod Ondra » 10 čer 2018 15:19

Zdravim kuci ITacky,

mam takovy nesmeli dotaz a potrebuju ho vyresti. Vyzkousel sem snad vsechno... ale uz nic jineho me nenapada.
Jde mi o to abych si zapinal PC pres teamviewer pomoci WOL, ale to se mi nedari a nedari zprovoznit. Prvni co jsem zkusil je buzeni z lokalni site to samozrejme funguje. Pouzivam router HP R 110 mam verejnou IP a WOL posilam pres port 9 UDP.... na routeru ve slozce virtualni server a DMZ mam nastaveny PC, ktere chci probouzet a na proxy ARP mam totez... problem je v tom, ze po vypnuti PC... router neudrzi v pameni ARPcko a tim nedokaze probouzet dane PC. A co jsem cetl na netu tak nastavenim IP na broadcast 192.168.0.255 nedocilim niceho, nybrz to proste router nedovoli... zkousel sem 3 ruzne typy.... nechapu jak jim to muze fungovat. Nevite jak narvat ARPcko do pameti ? premyslel sem jestli router nema nejakou konzoli pres TELNET, SSH kde by se to dalo natvrdo nastavit... ale bez uspechu.

Diky moc za pomoc.

BTW odpoved to nejde.... u me neexistuje!!! 8-)

Uživatelský avatar
it-forum.cz
Administrátor
Příspěvky: 95
Registrován: 26 kvě 2016 11:03
Kontaktovat uživatele:

Re: nastavení a zprovoznění WOL přes WAN

Příspěvekod it-forum.cz » 10 čer 2018 17:09

Zdravím Ondro,

zajímavý dotaz, osobně bych se touto cestou nepouštěl, vše co je publikováno do WAN není moc dobře, pokud Ti mohu poradit, zprovozni si na routeru VPN a pak PC probouzej z LAN přes VPN.

Co se týče konkrétně Tvého dotazu, zkusil bych vyzkoušet ještě port 7 (UDP). Chci také jedním dechem dodat, že některé routery toto prostě moc dobře nezvládají, osobně máme velmi dobrou zkušenost s ciscem, kde je toto nastavení brnkačka. Nejsem si jistý, ale stejně Ti zde nechám odkaz, kde je vše hezky popsané : https://www.samuraj-cz.com/clanek/wake- ... ny-subnet/ . Jednou se nám také stalo, že nám příkaz z mě neznámého důvodu, prostě neprošel. Osobně mám dobrou zkušenost např s https://wake-on-lan.samuraj-cz.com/.

Pročti zkus dej vědět.
S pozdravem
Tým IT-Forum.cz
http://www.it-forum.cz

Ondra
Příspěvky: 5
Registrován: 10 čer 2018 14:46

Re: nastavení a zprovoznění WOL přes WAN

Příspěvekod Ondra » 11 čer 2018 10:24

diky za tip...
port 7 take nefunguje. (pro kontrolu pouzivam wireshark)
pres VPN to neni spatny napad... jen jeste musim vedet jak se to spravne nastavi na routeru. Nemam s tim zadne zkusenosti.
Co by ste doporucil za VPN mam na vyber PPTP nebo L2TP/IPsec nebo L2TP?
jinak na odkazy jsem jiz drive koukal... PC mam nastave dobre... ale problem je jak pisi v ARP tabulce na routeru... nedokaze si ji udrzet... tim padem router nevi kam ma poslat packet a nasledne ho zahodi.
ale je pravda ze jsem nezkousel vypnout smurf attack v DoS... musim vyzkouset :-)

Uživatelský avatar
it-forum.cz
Administrátor
Příspěvky: 95
Registrován: 26 kvě 2016 11:03
Kontaktovat uživatele:

Re: nastavení a zprovoznění WOL přes WAN

Příspěvekod it-forum.cz » 11 čer 2018 12:44

Pokud máš aktivní rezervaci, tak by to mělo projít kdykoliv. Osobně nejčastěji používáme L2TP VPN. Ale je nutné projít co router zvládne. L2TP zvládne normálně i Windows bez instalace další app.
S pozdravem
Tým IT-Forum.cz
http://www.it-forum.cz

Ondra
Příspěvky: 5
Registrován: 10 čer 2018 14:46

Re: nastavení a zprovoznění WOL přes WAN

Příspěvekod Ondra » 13 čer 2018 10:52

jak to myslis aktivni rezervaci ? muzu udelat pouze rezervaci na DHCP. Btw zkousel sem nastavit VPNku a bez uspechu :-/ nevim co delam spatne... je pravda ze sem to zkousel pouze pripojit pres mobil... jelikoz pres mobil se chci pripojovat primarne.

na routeru sem nastavil aby se tvaril jako VPN server. Co se musi dale nastavit ? routovani, DMZ, forwarding nebo neco takovyho... fakt nevim... koukal jsem na net... ale moc chytrej z toho nejsem.

Diky za pomoc.

Ondra
Příspěvky: 5
Registrován: 10 čer 2018 14:46

Re: nastavení a zprovoznění WOL přes WAN

Příspěvekod Ondra » 15 čer 2018 11:57

muze nekdo prosim poradit ?

Diky

Ondra

forestmen
Příspěvky: 9
Registrován: 01 čer 2016 12:33

Re: nastavení a zprovoznění WOL přes WAN

Příspěvekod forestmen » 17 čer 2018 13:56

Napadlo mě router bude určitě podporovat Security -> IP & MAC Binding
Zkus to ;)

Uživatelský avatar
it-forum.cz
Administrátor
Příspěvky: 95
Registrován: 26 kvě 2016 11:03
Kontaktovat uživatele:

Re: nastavení a zprovoznění WOL přes WAN

Příspěvekod it-forum.cz » 19 čer 2018 18:26

Podařilo se?
S pozdravem
Tým IT-Forum.cz
http://www.it-forum.cz

Ondra
Příspěvky: 5
Registrován: 10 čer 2018 14:46

Re: nastavení a zprovoznění WOL přes WAN

Příspěvekod Ondra » 21 čer 2018 12:37

bohuzel nepodarilo... router je nejaky vadny... mel jsem ho z druhe ruky. Pujcil sem si jeste jeden router a tam to v pohode fungovalo.

a co se tyce VPN na tomto routeru, tak ho take nerozjedu, jelikoz mam verejnou adresu, ktera je NATovana na muj router, a L2TP/IPsec ma vseobecne s NATem problem. dalo by se to resit s NAT-T ale to bohuzel router nepodporuje.

Tak sem to vyresil koupi MIKROTEKU. Kde se da uplne komplet vse nastavit. Par lidi uz ho ma tak mi kdyztak poradi.

Kazdopadne to bude velky orisek, uz je to pro narocnejsi/pokrocile uzivatele co jsem zbezne koukal na demo... neuveritelne mnozstvi nastaveni :roll: . Ale aspo se zase neco priucim 8-) rad dbam na bezpecnost a na tomhle si to aspon muzu krasne vse vyzkouset. A chci vedet jak to vse spolu komunikuje/funguje.


Zpět na “Sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host